Sari la conținut
News Alert

Planuri în Oradea | Pasaj suprateran pe centură și parcare în centrul orașului

Până la finalul lui 2019, pe centura Oradei va fi construit un nou pasaj suprateran, în zona cimitirului municipal. Tot în anii următori, în centrul orașului, în zona străzii Aurel Lazăr va fi ridicată o parcare supraterană de peste 100 de locuri.

Pasajul suprateran care va fi construit în zona Cimitirului Municipal va avea mai bine de un kilometru, cu câte două benzi pe sens şi trei deschideri.

Costurile vor fi de 7,7 milioane de euro, din care 6,5 milioane reprezintă valoarea pasajului efectiv. Diferenţa va fi folosită pentru lucrări de deviere şi pentru giraţie. Lucrările ar urma să înceapă în vara anului viitor şi ar trebui să fie gata în 18 luni.

pasaj centura Oradea

foto: Primăria Oradea

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "Există racorduri cu noua Piața Obor, de asemenea cu Parcul Industrial, zona militară. Va fi o zonă de subtraversare, pentru ca cei care vor merge la piață să poată traversa liniștiți pietonal sau cu bicicletele."

Tot la capitolul investiţii în infrastructura rutieră, primarul Ilie Bolojan a prezentat intenţia de a construi o parcare supraterană în curtea imobilelor situate între străzile Aurel Lazăr şi Iosif Vulcan. Pe această din urmă vor dispărea locurile de parcare, trotuarul va fi mărit și se va construi o pistă de biciclete.

"Va avea între 100 și 150 de locuri de parcare și regimul de înălțime nu va fi mai mare de 10 metri, astfel încât să nu le creăm probleme celor care au geamuri în interior", a precizat Ilie Bolojan.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă