Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată în al doilea dosar de corupţie

Data actualizării: Data publicării:
chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catălin Cherecheş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în al doilea dosar de luare de mită. Edilul este acuzat că a primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a elibera o autorizaţie de acces a autovehiculelor de mare tonaj în Baia Mare. Cherecheș ar mai fi minţit în declaraţia de avere şi ar fi oferit mită unui partid politic, pentru ca simpatizanţii acestuia să îl voteze la alegerile locale din 2012.

Potrivit DNA, 150 de mii de euro şi 12 mii de lei ar fi primit Cătălin Cherecheş de la doi oameni de afaceri în anul 2013 pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş. Mita, spun procurorii anticorupţie, ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare şi clubului municipal de handbal.

Cătălin Cherecheş mai este acuzat că a falsificat datele din declaraţiile de avere depuse între 2013 şi 2018 şi că, între 2011 şi 2013, deşi era deputat şi apoi primar, a efectuat operaţiuni financiare în cadrul unei societăţi comerciale.

Primarul în funcţie al municipiului Baia Mare mai este acuzat că ar fi oferit bani conducerii filialei locale a unui partid pentru a obţine sprijin în alegerile din 2012. DNA nu a specificat numele formaţiunii.

Cătălin Cherecheş mai este judecat într-un alt dosar de luare de mită, din 2016, instrumentat tot de procurorii DNA.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri