Primele concluzii ale anchetei accidentului de muncă din Oradea: muncitorii aveau contracte legale şi echipament corespunzător

Data publicării:
pompieri 1

Specialiştii susţin însă că principala cauză a tragediei este faptul că malurile şanţului nu au fost asigurate corespunzător. Chiar dacă partea de jos era întărită cu parapeţi metalici, partea superioară nu era asigurată. Malul de pământ s-a prăvălit peste o ţeavă care s-a spart, iar apa a ţâşnit cu putere.

Cei trei barbati au fost prinşi sub parapeţii metalici şi pământ. Doi dintre ei, au fost acoperiti complet, iar al treilea a fost scos în scurt timp şi a reuşit să supravieţuiască.

Peste 40 de pompieri au fost implicaţi în operaţiunea de scoatere a celor trei muncitori. Salvatorii au săpat chiar şi cu mâinile goale ca să aducă victimele la suprafaţă. Cinci ore a durat până au recuperat primul cadavru, cel al bărbatului de 37 de ani, în timp ce fratele acestuia, de 21 de ani, a fost scos în jurul orei 22.

Operaţiunea a fost condusă chiar de şeful ISU Crişana, generalul de brigadă Ioan Baş. Au fost mobilizate patru autospeciale de intervenţie, inclusiv autospeciala de descarcerare grea, două ambulanţe SMURD, 41 pompieri militari, un medic, un asistent şi un voluntar SMURD.

Medicii spun că muncitorul rănit este în afara oricărui pericol. Chiar dacă a cerut externarea, el va fi ţinut câteva zile sub supraveghere de specialitate.

editor web: Adrian Laboş

fotografii: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri