Produse confiscate, vândute prin magazinele ANAF. Maşinile pornesc de la 1400 de lei

Data actualizării: Data publicării:
magazin anaf

Bunurile confiscate în cadrul unor controale făcute de instituții ale statului sunt vândute în magazinele Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Chiar dacă nu li se face reclamă și prețurile sunt de cele mai multe ori sub cele ale pieței, vânzările sunt de ordinul a milioane de lei. Finanțele bihorene, de exemplu, au valorificat în acest an produse în valoare de aproape două milioane de lei. Iar în depozite așteaptă alte câteva tone de mărfuri, printre care și mașini.

Pe rafturile magazinului ANAF din Oradea sunt expuse articole vestimentare, încălțăminte și cosmetice, dar și obiecte de uz casnic sau personal. Clienții spun că prețurile nu sunt mari, iar uneori pot să găsească adevărate chilipiruri.

"- Sunt produsele mai ieftine ca în celelalte magazine?
- Da, sunt mai ieftine și uneori găsim produse foarte bune."

"- Ce anume căutați?
- De obicei rochițe și tricouri la copii.
- Sunt mai ieftine?
- Da.
- Doar obiecte vestimentare căutați de regulă?
- Nu, am mai găsit și cuțite, șosete, pantaloni."

Prețurile produselor confiscate sunt stabilite de o comisie de evaluare.

"Aceasta este formată din doi reprezentanți ai Finanțelor, unul de la OPC, un reprezentant al vămii și un reprezentant al instituției care a făcut confiscarea. Stabilesc prețul în funcție și de prețul pieței și de uzura produselor care le punem în vânzare", a explicat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanțelor Bihor.

În depozitele din afara orașului câteva tone de mărfuri așteaptă să fie inventariate și scoase la vânzare.

"În depozitul celor de la ANAF, printre lucrurile reținute în vederea confiscării găsim mai multe aparate electrocasnice, obiecte de decor, anvelope, biciclete, blănuri și chiar potcoave pentru cai", a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

Sunt însă și vehicule care au fost confiscate și vor fi scoase la licitație. 7 mașini vor fi supuse miercuri acestei proceduri.

"În fiecare miercuri la nivelul județului Bihor se face licitația la autoturisme, ele se găsesc în vama Borș. Ce avem pe stoc acum pornesc de la 1.400 de lei la 18.000 de lei, în funcție de vechime, de uzură", susţine Vasile Farc.

De la începutul anului, Finanțele Bihorene au vândut produse confiscate în valoare de aproape 2 milioane de lei. Ceea ce nu trece în câteva luni ajunge la case de copii sau în cămine de bătrâni, spun reprezentanții ANAF.

Reporter: Anca Deac
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri