Proiecte pentru Oradea | Școală reabilitată cu bani europeni și parc pe locul unei gropi acoperită cu materiale de construcții

Data publicării:
constructie santier2

Nu mai puțin de 2,6 milioane de euro vor fi folosite din fonduri europene pentru reabilitarea școlii generale numrul 11 din cartierul orădean Rogerius. Anunțul a fost făcut, marți, de primarul Ilie Bolojan, care a adăugat că în primăvara anului viitor un nou parc va fi construit în municipiu, în cartierul Oncea.

În cazul școlii generale numărul 11, banii europeni vor fi folosiți pentru izolarea termică a clădirii. Din cei 2,6 milioane de euro necesari, 2 procente reprezintă contribuția Primăriei Oradea, restul banilor fiind oferiți de Uniunea Europeană.

“În martie s-ar putea semna contractul de finanțare, ca să putem demara apoi procedura de licitație și din vacanța de vară să intrăm în forță în reabilitarea corpurilor de clădire ale acestei școli, una dintre cele mai aglomerate din municipiul Oradea”, a precizat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Un alt proiect se referă la construirea unui parc în zona Soarelui din cartierul orădean Oncea, pe locul fostei cărămidării. Pentru amenajarea acestuia, o groapă cu un deficit de 100.000 de metri cubi de pământ va fi umplut cu resturi de construcții,.

“Tot pământul care se excavează de la lucrările din Oradea - mă gândesc la pasajele subterane sau la construcția de blocuri, săpături, deci tot ce înseamnă materiale inerte - să fie depozitate acolo astfel încât să fie completat acel deficit de săpături, să nu mai fie nevoie de cheltuieli importante pentru a aduce la nivelul solului acea groapă”, a explicat primarul Oradei.

Proiectul ar putea fi finalizat în primăvara anului 2020.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri