PSD Oradea: "Statuia lui Mihai Viteazul să rămână în Piața Unirii"

Data actualizării: Data publicării:
statuie Mihai Viteazul Unirii

Mutarea statuii lui Mihai Viteazul în an centenar este inoportună. Este părerea consilierilor locali din partea PSD Oradea, care contestă decizia municipalităţii.

Liviu Săbău, consilier local PSD: „Considerăm că repunerea acestei teme în discuție, într-un an al Centenarului, într-un an care ar trebui să fie al unirii și al concilierii, nu o considerăm oportună."

În sprijinul social-democraților a venit şi Asociaţia "Mihai Viteazul" din Oradea, care a anunțat că va ataca în justiție hotărârea de Consiliu Local privind mutarea statuii.

Constantin Moșincat, secretarul Asociației „Mihai Viteazul": „Legea cu privire la autorizarea lucrărilor în construcție nu prevede din articol 1, până în ultimul, asemnea terminologie: relocare- este un cuvânt inventat pur și simplu, pentru a servi o cauză care se pare că e ascunsă.

Am atacat această hotărâre cu plângere prealabilă pentru a fi modificată această parte care privește relocarea. Se încearcă prin acestă demolare, dărâmare a unui simbol al unității naționale a românilor, efectiv o subminare a istoriei naționale și a simbolurilor naționale, prin îndepărtarea lor."

Reporter: Andrada Reşte
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri