Sari la conținut

"Rãzboi" împotriva mirosului. Ilie Bolojan: "Vom autoriza un miting în faţa Gãrzii de Mediu"

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Fac un apel public către Agenția de Mediu și către Garda de Mediu să ia măsurile care se impun pentru a gestiona această problemă, în așa fel încât într-un timp rezonabil sau prin retehnologizare să se termine mirosul sau să se relocheze această fermă."

Problemele cu mirosul care vine dinspre ferma de porci de lângă oraș i-au determinat pe orădeni să iniţieze o petiţie online, care a fost semnată de aproape 3.500 de persoane. Nadia Pal, una dintre cele mai vocale opozante ale situaţiei cu care se confruntă locuitorii celor două cartiere, a candidat la Consiliul Local Oradea în speranţa că astfel va putea rezolva problema. Acum, lupta s-a mutat în birourile primăriei, iar Ilie Bolojan este decis să susţină iniţiativele orădenilor până la capăt.

"În cazul în care nu vor face nimic, așa cum din păcate nu au făcut până acum, eu la întâlnirile pe care le-am avut le-am promis oamenilor că vom organiza, vom autoriza miting în fața acestor autorități pe Bulevardul Dacia", a anunţat primarul Bolojan.

O altă problemă de care s-au plâns orădenii la întâlnirile electorale organizate de Bolojan a fost cea a apei calde. În special în apartamentele de la etajele superioare, oamenii sunt nevoiţi să lase să curgă apa minute bune până când se încălzeşte. O soluţie ar fi modernizarea sistemul de recirculare a apei.

"Aceasta va fi o operațiune pe mai mulți ani și una dintre direcțiile pe care trebuie să ne concentrăm este acea a repunerii în funcțiune a acestor sistem de recirculare în funcțiune", a explicat Ilie Bolojan.

În următoarea perioadă, primarul a anunţat că autorităţile se vor concentra şi pe crearea de noi locuri de parcare, reabilitarea blocurilor şi optimizarea transportului public.

Reporter: Adrian Ciucuriþã
Operator: Robert Rezmuve