Video Miros insuportabil în Cluj. „Am fost terorizați”. Garda de Mediu nu poate interveni pentru că se respectă legea

Data publicării:
Screenshot 2024-03-28 134053
Foto: captură video Digi24

Un miros insuportabil a apărut în mai multe cartiere din Cluj-Napoca, la fel ca anul trecut, când problema a persistat mai multe zile. Oamenii dau vina pe groapa de gunoi din apropiere, însă autoritățile spun că mirosul vine de la bălegarul împrăștiat pe câmpuri aflate la 20 de kilometri distanță.

Un miros insuportabil se simte de câteva zile în Cluj Napoca. Oamenii din mai multe cartiere se plâng de izul persistent.

-„Chiar l-am simțit de ieri și am știut că iară vine primăvara, vara și deja începe mirosul ăla groaznic ca anul trecut când ne-a terorizat. Efectiv am fost teorizați de mirosul ăla”.

Reporter: De la ce crezi că vine?

-„De la groapa de gunoi de lângă oraș”.

-„L-am simțit da”.

Reporter: Și e deranjant?

-„Foarte deranjant”.

Locuitorii deranjați bănuiesc că mirosul vine de la groapa de gunoi de la marginea orașului.

Bianca Timșa, jurnalist Digi24: Încă de anul trecut, locuitorii din Cluj - Napoca au făcut nenumărate sesizări primăriei cu privire la mirosul insuportabil din oraș. Și atunci, dar și acum, o mare parte dintre aceștia cred că mirosul ar proveni de aici, de la groapa de gunoi.

După reclamații, inspectorii de mediu au stabilit că mirosul vine dintr-o comună aflată la 20 de km distanță.

Bianca Timșa, jurnalist Digi24: Autoritățile locale au făcut verificări și au constatat faptul că mirosul ar fi provenit de pe raza comunei Tureni, aici unde agricultorii au efectuat activități de feritilizare ecologică a terenurilor.

-„Normal, am simțit mirosul, s-a simțit în toată localitatea. Eu sunt din Mărtinești. E un miros insuportabil, nu puteai să stai în casă, să deschizi să aerisești, nu puteai să stai, te intoxicai, m-a luat și amețeala la un moment dat”.

Vestea proastă pentru locuitorii care trebuie să suporte mirosul neplăcut este că fertilizarea terenurilor a fost făcută în limitele legii.

Viorel Pleșa, comisar șef al Gărzii de Mediu Cluj: „Este vorba despre un îngrășământ natural. Nu avem ce sancțiuni să aplicăm dacă se respectă legislația”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri