Reales, la Oradea, ca preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, L. Tokes a proclamat 2013 Anul Autonomiei

Data publicării:
tokes 141013

Preşedintele reales al Consiliului Național Maghiar din Transilvania şi-a declarat principalul obiectiv al noului mandat: intensificarea luptei pentru obținerea autonomiei. "Și astăzi suntem catalogaţi staliniști, extremiști, antiromâni, separatiști , etc, dacă milităm pentru drepturile noastre colective, respectiv autonomia."

Laszlo Tokes i-a atacat deschis pe reprezentanții UDMR, despre care spune că nu mai luptă pentru autonomia minorităţii maghiare. "Chiar în programul UDMR-ului este inclus concepția autonomiei pe criterii etnice, inclusiv concepția autonomiei teritoriale, dar vedeți că ei se înțeleg foarte bine cu tovarășul Ponta, plagiatorul."

Referindu-se la controversele privind propunerea de retragere a decorației Steaua României, Laszlo Tokes este de părere că: "Această recunoaștere, pe undeva, nu a fost sinceră. În prisma acestei realități mă simt jignit, prin această campanie dușmănoasă care se duce împotriva mea." 

Europarlamentarul a anunţat că, din cele peste 500 de mii de persoane care au cerut cetățenia maghiară cu procedura simplificată, 176 de mii au cerut ajutorul Centrelor de Democrație ale Consiliului. 

reporter: Nagy Orsolya, Andrea Crișan
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri