Record la atragerea de fonduri europene

Data publicării:
stirea 201 20fonduri-49217

Primăria Oradea a intrat în 2013 cu 79 de proiecte aflate in diferite stadii. Doar anul trecut au fost scrise şi depuse opt proiecte în valoare de 36 de milioane de euro.

"Atragerea de fonduri nerambursabile este cea mai mare prioritate a Primăriei Oradea, este o condiţie esenţială pentru a dezvolta oraşul nostru, pentru a asigura finanţare pentru marile proiecte, pentru marile provocări pe care le presupune această dezvoltare", a declarat Mircea Mălan, viceprimarul Municipiului Oradea.

"Încep să se vadă rezultatele, am început să inaugurăm dintre obiectivele care au fost finanţate prin aceste proiecte şi sperăm să o ţinem tot aşa", a spus Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Doar municipilul Iaşi a reuşit să depăşească Oradea la atragerea de fonduri europene însă nemeritat, spun angajaţii Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie.

"Oradea este un pol de dezvoltare urbană, ca atare considerat de rangul doi iar municipiul Iaşi este pol de creştere. Diferenţa financiară este între 111 milioane de euro şi 11 cât a avut alocat Oradea pe plan de dezvoltare urbană", a spus Dumitru Sim, Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Pentru că banii europeni pentru proiectele din perioada 2007-2013 s-au terminat, Primăria Oradea pregăteşte acum alte proiecte pentru o noua linie de finanțare care se va derula în perioada 2014-2021.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri