Sari la conținut

Record la Swimathon Oradea 2016. Peste 320 de persoane au înotat pentru cauze nobile

50 de echipe au înotat sâmbătă, timp de patru ore în bazinul din Oradea, la a patra ediţie a Swimathon.

"Avem 322 de înotători, cu aproape 80 mai mulți decât la ediția trecută. E un record pentru Oradea și chiar la nivel
național. Avem proiecte din zona educațională, culturală, ecologică, de sănătate sau sociale", a explicat Ovidiu Tirla, managerul de proiect Swimathon Oradea.

Acţiunea este organizată de Fundaţia Comunitară, care şi-a propus să strângă fonduri pentru copiii care suferă de sindromul Down sau alte boli necruţătoare.

"Este o ocazie foarte bună să avem vizibilitate, comunitatea să afle despre noi și să atragem cât mai mulți oameni care să afle despre activitatea asociației și ce facem noi acolo. Asociația a fost înființată pentru a-l ajuta pe Vladimir, care s-a născut cu un sindrom rar și are nevoie de foarte multă terapie", a explicat Larisa Munteanu, președintele Asociației Vladimir Angelman.Mai mulți voluntari Digi au înotat ca să sprijine adunarea de fonduri pentru Vladimir.

"Am susținut cauza lui Vladimir pentru că are o boală gravă și sperăm din tot sufletul să se vindece să fie sănătos."

"-Am încercat să facem o echipă, să ne înlocuim dacă a obosit unul din noi, astfel încât să ducem la bun sfârșit să ne clasăm printre primii.
- Echipa Digi functionează bine, dar în bazin cum a fost?
- Extraordinar."

Şi alți voluntari au înotat pentru cauze ce au nevoie de sprijin și susținere.

"Am vrut să ajut acești copii cu dizabilități, pentru că și eu, la rândul meu, am avut o problemă când am fost mic și sper să fie de bun augur."

Donaţii în contul celor 18 organizații ce au proiecte susținute de Asociația Comunitară Oradea se pot face până la sfârşitul lunii iulie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța