Un polonez a stat patru ore scufundat în gheață și a intrat în Cartea Recordurilor (VIDEO)

Data actualizării: Data publicării:
un barbat doboara recordul de stat in gheata
Lukasz Szpunara stat patru ore scufundat în gheață și a intrat în Cartea Recordurilor. FOTO: guinnessworldrecords.com

Un polonez a făcut istorie, devenind prima persoană care a stat într-o cutie cu gheaţă timp de peste patru ore, potrivit Guinness Word Record.

Lukasz Szpunar, în vârstă de 53 de ani, a doborât recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa, cu un timp de 4 ore şi 2 min, depăşind recordul anterior cu 50 de minute.

Pentru a atinge acest record, toate părţile corpului său, cu excepţia capului şi gâtului, au rămas scufundate în gheaţă pe toată durata încercării. Bărbatul nu a putut purta alte haine în afară de pantaloni scurți. Lukasz a purtat o apărătoare pentru a-și proteja dinții care îi clănțăneau din cauza frigului. Bărbatul a spus că la început i-a fost dificil, dar că pe măsură ce trecea timpul, s-a obișnuit.

Temperatura corpului şi starea de conştienţă i-au fost monitorizate constant în timp ce se afla în cutia de gheaţă, iar după ce a depăşit pragul fără precedent de patru ore, comisarii pentru siguranţă au decis să pună capăt încercării de realizare a recordului.

Lukasz a fost vicecampion la competiția din Polonia în care a stat peste patru ore într-o cadă cu apă la o temperatură aproape de îngheţ. Acum, el a vrut să își testeze și rezistența la gheață.

Lukasz spune că provocările extreme îl fac ”să se simtă în viaţă”. În trecut, bărbatul a urcat pe patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia purtând doar pantaloni scurţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri