Sari la conținut

S-a vândut Pelicanul, cel mai mare spital privat din Oradea. 23 de milioane de euro a costat pachetul majoritar

Spitalul Pelican, cea mai mare unitate medicală privată din Oradea, are un nou acţionar majoritar. Este vorba despre compania Medicover, unul dintre principalii furnizori privați de servicii medicale și de diagnostic din România. Reprezentanţii acesteia au semnat o înțelegere pentru achiziția unui pachet de 80% din acţiunile Spitalului Pelican. 23 de milioane de euro este valoarea tranzacţiei, cea mai mare din domeniul serviciilor medicale din ultimii trei ani.

spitalul pelican

sursă: spitalpelican.ro

Potrivit unui comunicat al Medicover, în suma stabilită sunt incluse prețul de achiziție, plata datoriilor, transferul unor active și investiții în zona operațională. „Pachetul minoritar de acțiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceștia urmând să-și mențină pozițiile în structura administrativ-operațională”, se arată în comunicat.

Înţelegerea necesită aprobare din partea Consiliului Concurenței. Este cea mai mare tranzacție din România din domeniul serviciilor medicale după achiziția Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015.

Fondat în 1992, Spitalul Pelican este considerat cel mai mare furnizor privat de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Acesta deţine o unitate medicală cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare.

Pentru anul trecut, spitalul a raportat venituri totale de 15 milioane de euro. În prezent, este în curs construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

Medicover este o companie internațională de îngrijire medicală și diagnostic, listată la bursa din Suedia. În România este prezentă prin rețeaua medicală Medicover și prin laboratoarele și centrele de recoltare Synevo. Prin preluarea spitalului Pelican, compania devine principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul țării, zonă cu o populație totală de aproximativ un milion de persoane.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă