Sari la conținut

Sărbătoarea Recoltei, în Cetatea din Oradea

Cetatea din Oradea va găzdui la sfârșit de săptămână Sărbătoarea Recoltei, un eveniment în care producătorii locali îşi prezintă legumele și fructele culese în acest an. 40 de fermieri din întreg judeţul se vor întâlni cu mușterii la standurile din fortăreață, unde vor aduce și produse tradiţionale. Nu vor lipsi meşterii populari, spectacolele artistice de muzică populară şi jocurile tematice pentru copii.

Aflată la cea de-a doua ediţie, "Sărbătoarea Recoltei" aduce și în acest an producători locali ce vor oferi spre vânzare produsele proprii. Consumatorii vor avea ocazia să-și facă aprovizionarea de toamnă direct de la fermieri, având garanția calității, spun organizatorii.

"Condiţia de a face vânzare în această locaţie e că trebuie să ai certificat de producător. Nu vii cu casă de marcat, dar trebuie să ai certificat de producător", spune Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor "Crișana". "Vor fi preţuri de bun simţ, dar nu le putem menţiona. Am spus să fie sub 10% sub preţurile de piaţă, în primul rând, dar în speţă, preţ de producător."

La târg vor fi prezenți și 18 meșteri populari. În cele trei zile, pe scena din cetatea orădeană vor urca invitaţi speciali, ansambluri folclorice şi artişti populari din judeţ.

"Vineri vom avea un taraf, taraful Caliu; sâmbătă îl avem pe Mihai Mărgineanu, iar duminică avem o suită de artişti folclorici importanţi", a detaliat Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

În ciuda ploii care a fost anunțată pentru acest sfârșit de săptămână, organizatorii le transmit orădenilor să vină la sărbătoare.

Tot în cadrul evenimentului, copiii vor avea un spaţiu dedicat, cu jocuri tematice pe grupe de vârstă inspirate din frumuseţile toamnei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş