Sate supravegheate video. De când au fost instalate camerele, incidentele au scăzut la jumătate

Data publicării:
BETA camere sate

Una dintre cele trei camere instalate în comuna Gepiu a surprins momentul în care mai mulți cai au ajuns pe o șosea, iar unul dintre ei a fost lovit de o mașină. Cu ajutorul imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere, șoferul a fost identificat. 

Administraţia locală a plătit 2.500 de euro pentru sistemul video montat în urmă cu aproape doi ani. Camerele au înregistrat şi mai mulţi hoţi care au furat lucruri din gospodăriile localnicilor. Iar ca toată lumea să ştie că satul este sub strictă supraveghere video, la intrarea în localitate a fost montată o tablă care anunţă acest lucru.

"Avem cazuri de accidente depistate cu camerele, avem cazuri cu furturi şi e eficient", spune Ioan Purge, primarul comunei Gepiu.

Localnicii văd și ei cu ochi buni soluția găsită de autorități: "Scad furturile din perimetrul comunei, în al doilea rând oamenii sunt mai precauţi, circulaţia este mai redusă."

Aceeaşi metodă de supraveghere a ales-o şi Primăria din Săcădat. A investit 80 de mii de lei în 12 camere de supraveghere, care au fost montate în vară în cele trei sate ale comunei. După doar câteva zile au fost prinşi primii hoţi.

În total, cinci primării din Bihor au montat camere de supraveghere în toate satele aparţinătoare. Primarii spun că în acest fel incidentele au scăzut cu mai bine de jumătate.

reporter: Florina Fofiu
operator: Monica Pop
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri