Sorin Grindeanu a solicitat conducerii Metrorex un raport cu privire la cauzele accidentului de la stația Timpuri Noi

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu la o sedinta
Sorin Grindeanu a solicitat conducerii Metrorex un raport cu privire la cauzele accidentului de la stația Timpuri Noi. Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou, în staţia Timpuri Noi, informează ministerul de resort printr-un comunicat.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranţa şi corecta informare a cetăţenilor”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Conform unui nou comunicat al Metrorex, marţi, în jurul orei 19:15, în staţia de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren, din acest motiv, circulaţia de metrou fiind reorganizată între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu. Anterior, Metrorex a informat că unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri.

„Călătorii aflaţi în staţii au fost informaţi prin sistemul de sonorizare. În urma incidentului feroviar de la staţia Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia şi vor dispune măsurile care se impun. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă la peron, iar circulaţia trenurilor în acest moment se desfăşoară în condiţii normale”, transmite Metrorex. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri