Sari la conținut

SATU MARE. O săptămână de Ev Mediu în Ardud

Aflat la a treia ediţie, festivalul medieval atrage tot mai mulţi turişti. Munca depusă este imensă, spun organizatorii, însă artiştii încearcă să facă totul cât mai autentic şi mai apropiat de spiritul vremurilor trecute. Mai ales că strategia de dezvoltare turistică a oraşului Ardud se bazează pe succesul MedievArtFest.

„Teatrul scenă şi ordinul cavalerilor lupi au semnat pentru punerea în practică, cu Primăria şi Consiliul Local Ardud, o strategie de rebranduire a oraşului. E o strategie socio-cultural-artistică şi cu atât mai mult cu cât Ardud e de dorit să ajungă un oraş turistic medieval", spune Liviu Pancu, directorul artistic al MedievArtFest.

Menestreii, domniţele şi cavalerii au dominat scenele, dar s-au alăturat şi mulţimii pentru un plus de realism al săptămânii Evului Mediu.

„Câteodată sunt doamna de Transilvania, câteodată vrăjitoarea. Ne străduim să punem în scenă spectacole care să fie apreciate şi în ţară şi în străinătate", susţine Daniela Lupu, artist.

Din acest an, Primăria Ardud va organiza în colaborare cu Primăria Târgu Neamţ acest festival, iar înţelegerea nu putea fi pecetluită decât în stil... cavaleresc.

redactor: Laura Breb
operator: Tiberiu Catrişcău