Scenarişti la vârste fragede

Data publicării:
marionete

Elevii de la Şcoala "Ion Bogdan" au aşteptat cu sufletul la gură întâlnirea cu marionetele. Au învăţat repede cum stă treaba cu mânuirea păpuşilor şi s-au pus pe scris scenarii. Au lucrat pe grupe, iar asta le-a plăcut cel mai mult.

"Tu vei fi Ştefan, Gabriel, Angela, Ana, iar eu voi fi eleva cea nouă, Vanessa."

"M-am distrat în timp ce am făcut tot filmul şi a fost bine. Am lucrat în echipă şi a fost foarte bine, ca între fraţi", spune un elev.

"- Sper să mai facem acest lucru.
- A fost greu să lucrezi cu ele?
- A fost mai uşor decât mă aşteptam."

Regizorul Luis Montoto şi actorii orădeni au recunoscut că le-a făcut plăcere să intre în rolul de profesori.

"Este prima zi în care facem aşa ceva, dar sunt foarte activi şi implicaţi. Nu e nicio diferenţă că sunt români, pentru că noi am mai făcut astfel de activităţi în Franţa şi Cehia", recunoaşte Luis Montoto.

"Sunt îndemnaţi să caute scenarii care privesc viaţa lor cotidiană, ceva care îi afectează pe ei direct", a detaliat Florian Silaghi, directorul artistic al Trupei Arcadia.

De la distanţă i-au urmărit şi cadrele didactice din şcoală.

"Este inedit pentru copii şi pentru noi, ca şi cadre didactice, şi prin metode şi prin mijloacele, materialele folosite", a observat Paula Zaha, învăţătoare.

Finalul le-a aparţinut scenariştilor în devenire, care şi-au prezentat cu mândrie spectacolele. Astfel de activităţi se vor organiza în Bihor până la sfârşitul lunii ianuarie. Atelierul de teatru de păpuşi face parte din proiectul european "Itinerarii" iniţiat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu alte instituţii de cultură din Franţa, Cehia şi Belgia.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş/ Editor montaj: Ciprian Madea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri