Sari la conținut

Student în clasa a XI-a. Timp de două săptămâni liceenii pot vedea cum e viaţa în campus

Nici nu s-a încheiat bine anul de învăţământ că elevii de clasa a XI-a se gândesc din nou la cursuri. Nu la cele din şcoala unde studiază de obicei, ci la universitate.

"Mi se pare o experiență unică în primul rând pentru elevi. Au șansa să descopere cum va fi la universitate mai departe, să descopere o mică parte din ea, să se familiarizeze cu viața de student totodată."

"Mi-ar plăcea foarte mult să văd cum este să mergi la facultate și cred că m-ar ajuta foarte mult să aleg facultatea la care vreau să merg, pentru că în acest moment nu sunt chiar sigură ce reprezintă fiecare domeniu."

Timp de două săptămâni, studenţii de vară au parte de un program plin. Universitatea din Oradea, de exemplu, îi așteaptă pe viitorii studenți cu traininguri, tururi prin oraș, cursuri predate de profesorii instituției și alte activități interactive.

"Pentru cei care vin din alte orașe ei au posibilitatea să stea la cămin și să mănânce aici. Va fi o taxă de 250 de lei, în care se implică și restul activităților iar pentru cei din Oradea sunt două pachete diferite. 100 de lei pentru cei care nu vor cazare și mâncare și 150 de lei pentru cei care vor și cazare și mâncare", spune Roxana Igna, coordonator.

"Cred că e de mare ajutor să vezi ți se potrivesc materiile alea, sunt ușoare, le poți înțelege, sunt pentru tine. E foarte important."

Universitatea de Vară este un program național care se desfășoară cu scopul de a-i ajuta pe tineri în informarea și alegerea corectă a facultății pe care vor să o urmeze și pentru a combate abandonul studiilor. La Universitatea din Oradea înscrierile se fac pe site-ul www.orsu.ro, iar ultima zi este 1 iulie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş