Tot mai mulţi elevi din Bihor dau testul Cambridge de limba engleză ca să studieze în străinătate

Data publicării:
harta1-1

Lorena Pop este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea. Îşi doreşte ca, după terminarea liceului, să studieze la o universitate din străinătate. Ştie că fără să dea un examen de limba engleză nu poate fi acceptată, aşa că anul trecut s-a înscris la cursurile Cambridge.

"Nu a fost foarte greu, fiindcă m-am pregătit foarte bine, dar nu a fost nici ușor", povesteşte Lorena. 

Nici nu e de mirare, pentru că examenul înseamnă teste de scriere, vorbire sau ascultare. Exemplul Lorenei a fost urmat de alți colegi care vor să fie siguri că vor fi admiși la universitățile din afara țării. În plus, au şanse mai mari să-şi găsească un loc de muncă în străinătate. 

"Știu că diploma de bacalaureat din România nu este recunoscută în afară și consider că fără aceste competențe nu reușești în alte țări."

Luminița Popa, recrutor: "Certificatul Cambridge este un certificat de încredere și multe companii de pe piața românească și în special multinaționale cer un nivel de engleză avansat."

Testul Cambridge îi scapă pe elevi de o probă de la bacalaureat

Alții sunt sinceri și recunosc că au ales să dea examenul Cambridge și pentru a scăpa de un stres la bacalaureat.

"Doresc să scap de competențele lingvistice de la bacalaureat."

Liana Grozăvescu, profesoară de limba engleză: "Dacă sunt calificativele cele cerute atunci cu siguranță că și bacalaureatul le este recunoscut și așa mai câștigă timp pentru a se pregăti pentru celelalte probe."

De curând, Inspectoratul Școlar Bihor a semnat un contract de colaborare cu o asociație care organizează cursuri și teste Cambridge. Elevii primesc o reducere de 30 % şi participa la trainguri ținute de specialiști veniți din străinătate.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri