Sari la conținut

Un agent al Penitenciarului din Oradea, înecat în piscina unui hotel din oraş

Un agent de la Penitenciarul din Oradea a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţa, în piscina unui hotel din oraş. În vârstă de 48 de ani, bărbatul participase în acelaşi hotel la o masă festivă cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la reînfiinţarea penitenciarului orădean. S-a dus apoi la piscină, unde a fost găsit mort în jurul orei 4. Parchetul Bihor investighează cazul.

Vineri, conducerea Penitenciarului Oradea a organizat, la sediul instituţiei, o şedinţă festivă pentru a marca împlinirea a 35 de ani de la reînfiinţarea închisorii. După acest eveniment, angajaţii au fost invitaţi la o masă festivă la un hotel din oraş.

"Majoritatea colegilor au rămas până în jurul orei 21, când s-au retras. Programul nu cuprindea însă şi mersul la piscină", a precizat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Oradea.

După masa festivă, agentul de 48 de ani s-a retras - la o oră încă nestabilită - împreună cu alţi colegi şi prieteni la piscina hotelului. Acolo a fost găsit, spre dimineaţă, mort. Cauzele decesului sunt investigate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Concluziile preliminare ale raportului de constatare medico-legală efectuat în cauză relevă faptul că decesul a intervenit ca urmare a înecului în piscina unui hotel din Oradea, victima aflându-se acolo cu un grup de colegi şi prieteni. Cercetările efectuate în cauză nu duc la suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de omor sau a altei infracţiuni în cauză, dar evident cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împreujărilor care au dus la decesul persoanei", a declarat pentru Digi24 Oradea prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău.

Potrivit ebihoreanul, soţia agentului decedat este ofiţer în cadrul Poliţiei Bihor. Cei doi au împreună o fiică.

Editor web: Adrian Laboş

Reporter: Claudiu Mihuţ / Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă