Un sătmărean, reţinut pentru că a cerut 500.000 de euro pentru a urgenta actele pentru o despăgubire de 5 milioane de euro

Data publicării:
BETA mita SM

Procurorii anticorupţie spun că în cursul lunilor aprilie şi mai ale acestui an, Daniel-Marin Bran a cerut suma de 500 de mii de euro de la o persoană care cumpărase drepturile litigioase asupra unei proprietăţi în valoare de peste 5 milioane de euro - este vorba, spun surse oficiale, despre un teren în Satu Mare, pe care se afla un hipermarket.

Instanţele de judecată au obligat Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor să-i plătească 5.200.000 de euro în schimbul suprafeţei. 

Administrator al unei firme de construcţii, Daniel-Marin Bran i-a transmis celui care avea drepturile litigioase că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor pe care-i poate determina să urgenteze întocmirea actelor. Daniel Bran a primit banii solicitaţi, ca urmare a executării silite a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor în cursul lunii mai 2013.

Ca să nu dea de bănuit, procurorii spun că suma a fost disimulată într-un contract fals de împrumut, semnat de cel care a dat banii şi o rudă a lui Bran. Din această sumă, Daniel Bran ar fi cumpărat în luna iulie pe numele soţiei un autoturism de lux în valoare de 45.000 euro.

Anchetatorii DNA l-au reţinut pe bărbatul acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă şi-l vor prezenta mâine Curţii de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri