Sari la conținut
News Alert

Vânzări-record la aparatele de încălzire

Temperaturile siberiene au adus încasări-record comercianţilor de aparate de încălzire. În doar o săptămână marile magazine din Oradea şi-au dublat vânzările. Radiatoarele, caloriferele electrice şi aerotermele au fost cele mai căutate. În unele situaţii retailerii au rămas cu rafturile goale, aşa că au fost nevoiţi să-şi refacă stocurile.

Aparatele de încălzire se află, de câteva zile, în topul vânzărilor din marile magazine orădene. Clienţii nu au fost pretenţioşi: au cumpărat orice tip de aparat, pentru a mai ridica temperaturile din locuinţe.

"Cele mai căutate aparate de încălzire au fost aerotermele, care sunt de mici dimensiuni, însă s-au cumpărat şi convectoare, dar şi calorifere electrice", spune Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"- Caut o aerotermă mai mare, mă uitam acum la toate preţurile, care cum sunt.
- E frig, e frig dimineaţa?
- Azi dimineaţă minus 18 grade", spune un cumpărător.

"La minus 18, minus 20 de grade, noi nu suntem învăţaţi la frigurile astea."

Comercianţii confirmă creşterea vânzărilor la această categorie de produse.

"S-au chiar dublat, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultima săptămână. Sunt unele produse la care am rămas fără stoc, mai reaprovizionăm, dar, în general, avem genul acesta de produse încă pe stoc", a precizat Mirela Vlăduţu, directoarea unui magazin.

Cele mai ieftine aparate de încălzire sunt aerotermele care costă între 30 şi 50 lei. Cele mai scumpe sunt caloriferele electrice care ajung şi la 300 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Pe aceeași temă