Video Ce cred românii despre reducerea programului sau închiderea hipermarketurilor în weekend

Data actualizării: Data publicării:
femeie n cosul de cumparaturi impins de partenerul ei
Ideea reducerii programului hipermarketurilor, în weekend, a stârnit vâlvă FOTO: Shutterstock

Ideea reducerii programului hipermarketurilor, în weekend, a stârnit vâlvă, inclusiv în mediul online, unde părerile sunt împărțite. Ideea deja implementată în unele țări din Uniunea Europeană este luată în considerare de ministrul Agriculturii care vrea totuși să îi întrebe înainte pe români dacă sunt de acord cu o astfel de schimbare radicală.

Oamenii au păreri împărțite: unii spun că ideea este una bună, pentru că au timp suficient să-și facă aprovizionarea în timpul săptămânii, dar cei mai mulți spun că sunt ocupați, au program încărcat la serviciu și doar în weekend își pot face cumpărăturile pentru casă.

Digi24 a lansat o întrebare pe pagina de Facebook: Ați fi de acord cu reducerea programului sau chiar închiderea magazinelor în weekend? Dumneavoastră când vă faceți cumpărăturile? În câteva ore am primit sute de răspunsuri...

Claudia a comentat ironic: Nu putem să închidem toată țara și toate serviciile în weekend? Să se închidă și spitalele, Poliția, unitățile de pompieri. Evident că nu sunt de acord.

Un alt răspuns sună așa: Deși sunt pensionar, îmi fac cumpărăturile seara. Nu sunt de acord cu închiderea supermarketurilor sâmbătă și duminica.

Iar George a scris: În Baia Mare magazinele mici sunt în moarte clinică. Se întamplă asta pentru că există foarte multe supermarketuri și încă se mai fac. (...) Să le închidă măcar trei zile pe săptămână ca să poată supraviețui și magazinele mici de cartier.

Reporterii Digi24 au cerut și părerea trecătorilor.

Eu n-aș prea fi de acord, pentru că sâmbăta și duminica oamenii, în general, merg să-și facă cumpărăturile”, a spus o femeie.

Nu sunt de acord să le închidă, pentru că duminica, sâmbăta, omul e mai liber și își mai permite câte ceva”, a spus altcineva.

Cred că nu e o idee prea bună, pentru că lumea e liberă atunci și decât să te duci la 17, 18 să faci cumpărăturile, să fie foarte aglomerat, e mai convenabil să te duci sâmbăta, duminica, după ce te relaxezi puțin. Nu, nu e o idee bună”, este de părere o altă femeie.

Alta, însă, a avut o altă opinie: „După mine, e un lucru bun. Oamenii au timp să-și facă cumpărăturile în timpul săptămânii și mă gândesc și la oamenii care sunt la lucru sâmbătă, duminică și nu au liber”.

„Nu-s de acord cu așa ceva. Nu este bine, pentru că foarte multă lume lucrează și aprovizionarea o fac întotdeauna la sfârșit de săptămână”, spune un bărbat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri