Sari la conținut

Așteaptă semifinalele de pe primul loc

Timișoara Saracens a învins, în ultimul meci al sezonului regulat,  pe Universitatea Cluj-Napoca, scor 45-16, în partida restanță disputată pe stadionul „Gheorghe Rășcanu”. Gazdele au reuşit şapte eseuri, cinci dintre acestea fiind transformate. În schimb, clujenii au culcat o singură dată balonul în terenul de ţintă advers. „Sarazinii” au condus cu 5-0, apoi oaspeții au întors rezultatul la 9-7, după care Timişoara a creat o diferenţă confortabilă la pauză, 26-9, şi a controlat jocul în partea a doua. Eseurile timişorene au fost semnate de Tangimana, Burcea, Lemnaru, Sefanaia, Shannon, Zaharia şi Rus, transformările fiind opera lui Calafeteanu.

„Suntem fericiți că am reușit să ne asigurăm avantajul terenului propriu pentru semifinală, acesta fiind primul nostru obiectiv. Dar, chiar dacă a fost o victorie clară, mai sunt multe lucruri de pus la punct. Am comis multe erori și sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem mai bine. Încă mai avem mult de muncă”, a spus antrenorul timișorenilor, Grangier Heikell.

„Era important să facem un meci bun și apoi să încercăm, la fel, să facem o minune săptămâna viitoare, la Steaua. Ne străduim și sper să reușim și la anul să facem față, să rămânem în Superligă. Eu cred că asta e cel mai important”, a declarat și Bogdan Cantor, tehnicianul clujenilor.

Timișorenii termină primii sezonul regulat al Superligii, fiind urmați în ierarhie de CSM Știința Baia Mare. Cele patru formații care vor juca pentru două locuri în semifinale sunt Dinamo, CSM București, Steaua și Universitatea Cluj-Napoca. Până la duelul din această fază, Timișoara Saracens va evolua, pe 21 noiembrie, în deplasare, în preliminariile Challenge Cup, cu Rugby Club Valladolid.

„Chiar dacă nu mai avem meciuri oficiale trebuie să facem o figură frumoasă și să mergem în Spania să ne întoarcem cu o victorie. Acesta este obiectivul nostru să ne întoarcem victorioși din Spania”, a precizat și Vasile Rus.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Pe aceeași temă