Sari la conținut
News Alert

Au apărut primii brazi în pieţe. Prețul pomilor de Crăciun este cuprins între 50 şi 700 de lei 

Sute de brăduţi au umplut deja Piaţa 700 din Timişoara. Prețurile nu sunt mai mari decât cele de anul trecut, spun vânzătorii, însă cei care doresc un pom mare și bogat, trebuie să scoată din buzunar sume frumoase.

Acesta este cel mai înalt brad, are doi metri și jumătate înălțime iar prețul lui ajunge la 750 de lei. ”Trebuie să negociem. Să avem de unde cere, să avem de unde lăsa”. Și tocmai prețurile piperate, de început de sezon, îi țin la distanță pe cumpărătorii care vin, admiră brazii și pleacă cu gândul că se vor reîntoarce atunci când comercianții îi vor ieftini: ”Sunt mai scumpi decât anul trecut , sigur sunt mai scumpi decât anul trecut. Sunt foarte faini. Frumoși!”, ”Mi se par scumpi. Mai așteptăm, vedem care este situația pe parcurs și mai vedem”, ”Mai aștept până la Crăciun, cu câteva zile înainte de Crăciun”, ”Pentru pensiile și pentru salariile noastre, cam piperate. Nu ne grăbim încă, mai așteptăm puțin”.

Mai accesibili la preţ sunt brazii autohtoni. ”Prima zi, astăzi”, - Cum merg prețurile? ”Depinde, după cum sunt de mari, cât sunt de deși. De la 50 la 500”, spune Avram Crăciunel, comerciant.

Pentru a fi siguri că nu vor rămâne cu marfa nevândută, comercianții au adus anul acesta cu 30% mai puțină marfă comparativ cu de anul trecut: ”Brazi mai puțini. Mai sunt în supermarketuri, în supermarketuri sunt la fel de frumoși, la noi puțin mai frumoși. Cine dorește un brad frumos, trebuie să plătească”.

Iar dacă oferta din pieţe nu e atractivă, cumpărătorii mai au la dispoziţie magazinele virtuale. Pe internet preţurile variază între 130 de lei pentru un brad de un metru şi 2.000 de lei pentru unul de trei metri şi jumătate.

Reporter: Corina Sfia
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche