Sari la conținut

Blocuri inundate la Oţelu Roşu


„Acoperişurile acestor două blocuri au fost luate de vânt în urmă cu o săptămână. De atunci oamenii se chinuie să scoată apa din apartamente, iar ploaia nu se mai opreşte” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Iar ultimele 24 de ore au fost cele mai grele. Apa a pătruns atât la etajele superioare cât şi la parterul blocurilor.

„Ăsta-i parterul! Dacă a ajuns la parter, n-are rost să mai vorbim de etajul 4!”, spune un locatar.

E foarte rău, și copilul mic aici, e apă... nu știu cum o să fie, unde o să fie, unde o să stăm, habar nu am”, spune o vecină.

Oamenii spun că nimeni nu i-a ajutat să repare acoperişurile de o săptămână.

„Curge apa din tavan, pe lângă niște fire, se aude pic, pic, pic”, arată un alt locatar.

Autorităţile locale şi-au trimis angajaţii să strângă apa de pe acoperişurile blocurilor cu pompele. Primarul din Oţelu Roşu spune că nu poate să aloce bani din bugetul local pentru repararea acoperişurilor din cauză că nu este constituit noul Consiliul Local, dar încearcă să rezolve situaţia.

„În perioada imediat următoare să comandăm o folie de tip pentru piscină, mai groasă, care ar face față mult mai bine”, precizează Luca Mălăiescu, primarul oraşului Oţelu Roşu.

De asemenea, apa a ajuns şi în liceul din localitate şi în Policlinică, dar stricăciunile au fost remediate imediat. 583 dintre buzias si lugol este blocat acum pol nu mai perrmite accesul, apa s-a revarsat pe carosabil si masoare 50 de centimetri au ramas blocate două tiruri și două autotrenuri care s-au întors. Drumul e blocat pana nu se retrag apele. â

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu