Brutării amendate şi obligate să retragă pâinea de pe raft

Data publicării:
1 BRUTARII icon

Magazinele și brutăriile din Timișoara nu prea respectă regulile atunci când vine vorba de pâine, spun comisarii de la Protecția Consumatorului. Într-o săptămână, 53 de brutării au fost verificate, iar problemele găsite nu au fost puţine.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit că multe brutării îşi induceau clienţii în eroare, în sensul că pe etichetă era menţionat că produsul are 500 de grame, dar în realitate acesta era chiar şi cu 100 de grame mai uşor. Sancţiunea pentru producătorii care ajustau greutatea pâinii fără să-şi anunțe clienții a venit pe loc.

"Pâinea a fost retrasă de la comercializare definitiv. De asemenea, s-a constatat etichetarea neadecvată a pâinii, respectiv, la rubrica de ingrediente nu erau trecute toate ingredientele pe produs. Practic, omul ştia doar într-o anumită măsură ce mănâncă", ne-a informat Mihaela Ignat, comisar-șef la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Părerile cumpărătorilor: "Ce e introdus în pâine ştiu brutarii. Noi, prea puțin. Nu prea ai timp să studiezi ce scrie. Eu, ca pensionar, trebuie să îmi pun şapte ochelari să văd ce scrie acolo, minuscul", "Mă iau după gust, îmi aleg o pâine după gust şi... pe încredere", "Nu mi-am pus problema despre ce scrie pe etichetă. Pot spune că e un mic risc".

13 unități au primit amenzi care însumează 80.000 de lei. Brutăriile din Timiş, dar şi magazinele care vând pâine au intrat şi în vizorul polițiștilor și comisarilor de la Garda Financiară, care vor verifica în această săptămână dacă firmele eliberează bon fiscal.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Mihai Pop
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri