Carne de porc pusă sub sechestru

Data publicării:
carne

Aproximativ două mii de kilograme de produse din carne de porc au fost puse sub sechestru de inspectorii sanitar-veterinari din Timiș, în acest sfârșit de săptămână, din cauză că preparatele nu erau etichetate corespunzător. La Arad, inspectorii au găsit alte aproximativ 100 de kilograme, în condiții similare, în cinci magazine.

Inspectorii din Timiș și Arad au fost sesizați de colegii din București, după ce aceștia au descoperit într-un magazin mai multe produse din carne care proveneau din Ungaria și care nu ar fi avut voie să fie comercializate peste graniță. Preparatele au intrat în țara noastră printr-un depozit din Timișoara.

„La controlul efectuat pe care l-am facut noi aici, am gasit alte produse din carne care prezentau aceleași deficiente de etichetare. Este vorba doar de o etichetare necorespunzătoare. Despre ce produse este vorba? Jambon de porc, slănină, afumată, cârnați, jumere. Nu sunt etichetate corespunzător, în sensul în care pentru a efectua comerț intracomunitar toate produsele trebuie să aibă ștampilă ovală, ștampilă care nu era ovală era de diverse alte forme. S-a presupus un incident de fraudă alimentară. Produsele respective vor fi retrase în depozite, ele nu reprezintă un pericol. Neavând ștampila rotundă poate să provină dintr-o zonă ăn care evoluează pesta porcină afircană. Unitatea a fost sancționată cu două mii de lei", a explicat Cristina Popa - director executiv DSVSA Timiș.

Din depozitul din Timișoara, carnea a ajuns și la Arad. Autoritățile sanitar-veterinare au găsit în cinci magazine carne care provenea din Ungaria, dintr-o zonă în care a fost semnalată pesta porcină.

"Nu trebuia să ajungă în România, era strict pentru statul maghiar, cum la noi același lucru se întâmplă din zonele cu restricții Arad, Timiș, unde a evoluat pesta. Se procesează carnea pe ștampila hexagonală numai pentru statul român", a conchis  Cristian Gornic, director adjunct DSVSA Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri