CNN: O parte din noul ajutor militar american pentru Ucraina se află deja în Polonia, Germania

Data actualizării: Data publicării:
obuze de 155 mm intr-un depozit
O mare parte din ajutor „este deja prepoziționat în spații de depozitare” în Germania și Polonia. Foto: Shutterstock

O parte din noul ajutor militar american pentru Ucraina este deja în Germania și Polonia, reducând timpul necesar pentru ca armele și echipamentele să ajungă pe linia frontului, a informat CNN pe 23 aprilie, citând o sursă familiarizată cu subiectul, potrivit Kyiv Independent.

Sursa a declarat pentru CNN că o mare parte din ajutor „este deja prepoziționat în spații de depozitare” în Germania și Polonia și că „obuzele de artilerie ar fi printre primele materiale care vor fi livrate”.

După luni de lupte politice interne și o situație deteriorată pe câmpul de luptă din Ucraina, Camera Reprezentanților a adoptat în cele din urmă un pachet crucial de ajutor extern pentru Kiev, în valoare de 60,84 miliarde de dolari.

CNN a remarcat că „oficialii americani nu vor spune atât de deschis” că ajutorul este deja poziționat în Europa, dar unii politicieni au oferit deja indicii despre livrarea materialelor.

Congresmanul Bill Keating a declarat pe 22 aprilie că primul lot din ajutorul militar va fi livrat „mai devreme decât crede cineva că este posibil”, în timp ce senatorul american Mark Warner a declarat pe 21 aprilie că transporturile ar putea fi livrate în câteva zile.

Volodimir Zelenski a spus că Joe Biden l-a asigurat că va semna legea cu privire la ajutorul Ucrainei „de îndată ce aceasta va fi aprobată și de Senat”, o decizie așteptată pe 23 aprilie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri