Sari la conținut

Centrul Incuboxx, investiţie de aproape 4 milioane de euro, fără utilitate

În incubatorul de afaceri au loc 50 de firme. Companii aflate la început, dornice să se dezvolte. Dar, iată că după șapte luni de la finalizarea construcţiei nu este închiriat niciun birou.

Clădirea care ar fi trebuit să găzduiască tinerii antreprenori ridică multe semne de întrebare trecătorilor, care nu prea îi înţeleg rostul şi consideră banii au fost cheltuiţi fără rost, imobilul fiind în continuare nefolosit: ”Foarte multe investiţii sunt făcute prost în ţara asta. Nu mă mai miră nimic”, ”E o irosinţă de bani. Poate nu şi-au făcut treaba”, ”Ar fi bine să fie folosită. Nu ştiu mai multe. Este risipă, dar se pot face lucruri bune”.

Potrivit proiectului de ridicare a incubatorului de afaceri, în primul an de funcţionare gradul de ocupare al Incuboxx-ului trebuie să fie de 47%. Acum el este de… 0%. La primărie nu a fost depusa nicio cerere pentru inchirierea birourilor.

Săptămâna viitoare va începe în sfârşit selecţia şi în ianuarie să ne îndeplinim obiectivul impus de 25 de firme până în luna ianuarie.

Aleşii locali vor aproba, în şedinţa de Consiliu Local de joi, metodologia pentru inchirierea spaţiilor incubatorului de afaceri. Construirea şi dotarea lui a costat aproape 4 milioane de euro, iar 40% din investiţie a fost finanţată prin fonduri europene.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche