Concurenţă mare pe posturile deblocate 

Data publicării:
icon posturi deblocate 190914

Spitalul Judeţean caută, pe lângă cele 23 de asistentei şi cei 12 pentru medici, 22 de infirmiere şi brancardieri. Printre candidaţi, o şansă în plus la angajare o au cei care au făcut voluntariat în spitale. Iar numărul lor nu este deloc mic. Din cauza lipsei acute de personal, unităţile sanitare din Timişoara depind de ajutorul celor care se oferă să lucreze benevol. Lavinia, de exemplu, este studentă la Facultatea de Asistente şi Moaşe din cadrul Universităţii de Medicină, iar în timpul liber, voluntar la Maternitatea Bega. Deşi nu primeşte bani, tânăra lucrează cot la cot cu angajatele de acolo. Acum, speră să prindă un post la Spitalul Judeţean.

"Chiar dacă salariile sunt mici şi deficitul nostru de personal este foarte mare, noi ne bucurăm că pentru posturile scoase la concurs există o competitivitate. Pentru că acolo unde există competiţie, există concurenţă, există şi calitate", declară Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Lipsa personalului auxiliar din spitale se răsfrânge acut asupra pacienţilor.
Denisa Rădoi, pacient: "Am avut ceva dureri, am aşteptat până a venit şi doamna anestezist, că nu sunt prea multe şi nu fac faţă la câte paciente sunt, asistente la fel... şi acum, de exemplu, avem pe tot etajul doar o singură asistentă şi durează până vine la fiecare, dacă avem nevoie de ceva...".

Deşi au fost scoase la concurs doar 57 de posturi, întrucât spitalul nu-şi permite să susţină financiar mai multe, necesarul este de trei ori mai mare. Anul viitor însă, conducerea unităţii va cere Ministerului Sănătăţii să deblocheze şi alte posturi.

"Estimăm că numărul de posturi pe care îl vom cere... a fi scoase la concurs în a doua tranşă, în a doua tură, este egal cu cel din prima", ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara. 

Concursul pentru ocuparea posturilor va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri