Curățenie în mișcare într-un parc din Timișoara

Data publicării:
curatenie

Curățenie în mișcare, în acest sfârșit de săptămână, în Pacul Botanic din Timișoara. Plogging, așa s-a numit antrenamentul inedit, la care au participat zeci de persoane. Acțiunea a avut ca scop strângerea grămezilor de crengi rupte, pentru a putea fi mai ușor ridicate, ulterior, de echipele de salubritate. Ba mai mult, dintre lemnele adunate, 25 de saci au fost donați unei familii nevoiașe din Timișoara.

În ciuda frigului, iubitorii de mișcare s-au mobilizat și au strâns ramurile ramase la pamânt după ninsorile abundente.

"Doar la bunica când eram mic mai strângeam lemne. Am văzut inițiativa băieților și am zis să fac un fel de antrenament, să ajut și să fac și eu antrenamentul."

„Îmbinăm utilul cu plăcutul, un pic de mișcare în toiul iernii, nu faci oriunde. Faci sală din ce poți!"

Crengile puse grămadă, au fost adunate în 25 de saci și încărcate în mașină.

„Spiritul civic este mai greu de antrenat, probabil dacă fiecare își face curat în fața casei e în primă fază suficient, iar mai apoi cei ce își doresc pot să iasă și pe stradă."

O astfel de acțiune este binevenită, în condițiile în care nu există suficient personal care să îngrijească Parcul Botanic din Timișoara.

„Am mobilizat mai multe entități, pentru că e mult de lucru. Și suntem de acord că cei de aici nu fac față, pentru că sunt puțini. Dacă ne-am face fiecare treaba în timp ce mergem, din mers orașul ar arăta altfel", spune  Ștefan Cojocnean - organizator acțiune.

Ramurile căzute sunt o problemă și în alte locuri din oraș.

„Problema nu e doar aici și pe aleile de pe malul Begăi sunt multe crengi și în alte parcuri. Ne gândim săptămână de săptămână să le propunem oamenilor modul acesta de mișcare, până rezolvăm și cu problema crengilor picate, să facem curat", spune Ciprian Ștefănescu - membru MEB Run Timișoara.

Lemnele adunate în urma acțiunii de astăzi, au ajuns la o familie nevoiașă din Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri