Demitere la Poliţia de Frontieră după scandalul cu țigările de contrabandă, trecute pe la Moravița

Data publicării:
politia de frontiera prima

Pentru un alt poliţist care era în tură în noaptea respectivă s-a decis amânarea înaintării în grad pe o perioadă de un an, iar al treilea agent a primit o mustrare scrisă din partea superiorilor. Conducerea inspectoratului nu a luat încă o decizie în cazul şefului Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa.

În urmă cu o săptămână s-a dispus cercetarea disciplinară, în regim de urgenţă, în cazul a trei agenţi şi a unui ofiţer, poliţişti de frontieră care erau în tură în punctul de la Moraviţa. Atunci, un microbuz plin cu baxuri cu ţigări de contrabandă a trecut, se pare, în mai puţin de 15 secunde prin vamă, deşi un control ar trebui să dureze minute bune.

Mai mult, suspecţii au trecut şi de filtrul instituit în Moraviţa, de poliţiştii de frontieră care erau pe urmele lor, accidentându-i cu maşina şi pe oamenii legii. Cei doi bărbaţi care transportau ţigările s-au ascuns ulterior într-o casă din localitate, însă au fost prinşi câteva ore mai târziu. În prezent, se află în arest preventiv pentru contrabandă şi ultraj.

reporter: Maria Rohnean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri