Sari la conținut

Doamne, domnișoare, biciclete și flori

Peste 50 de reprezentante ale sexului frumos și-au aranjat bicicletele, și-au pus la punct ținutele  și au umplut centrul vechi al Devei. Prin evenimentul organizat deja pentru a 4-a oară, biciclistele au dorit să demonstreze că pot fi participante la trafic fără să îi încurce pe șoferi. În plus, si tema aleasă a fost pe placul doamnelor și domnișoarelor.

„Tema de anul acesta este rock and roll, de-aia toată lumea îi cu buline, toată lumea îi echipată rock and roll”, spune o doamnă prezentă la eveniment.

„[Ținuta dumneavostră...] Da, inspirată de tema noastră rock and roll, sper că mi-a ieșit, l-am întrebat pe elvis, e ok”, admite, râzând, o altă doamnă prezentă la pedalare.

„Eu am venit aici să mă distrez. [Îți place așa de mult să mergi cu bicicleta?] Da... [Cum e să fii și pe bicicletă și în rochiță?] Puțin greu, dar îmi place”, spune o altă participantă.

Biciclistele au avut parte și de mai multe surprize. Au avut un colț de make up, unul de facepaiting, și au participat, de asemenea, la o tombolă la care marele premiu a fost o bicicletă de oraș, viu colorată.

„Cred că doamnele și domnișoarele așteptau cumva un astfel de eveniment care să le încurajeze să își prezinte ținutele șic pe bicicletă, un lucru care până acum părea greu de realizat. Iată că putem și pe tocuri, și în rochițe, și în fustițe, asta ne atrage”, povestește Ramona Mita, organizator.

Evenimentul s-a încheiat cu o paradă pe străzile din oraș. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș