Sari la conținut

Drumul nervilor. Reabilitarea DJ 682 a început în urmă cu un an


În urmă cu un an, Consiliul Judeţean Arad anunţa cu mare fast începerea lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 682 care face legătura între Municipiul Arad şi Sânicolaul Mare. Vestea a fost primită cu mare bucurie şi de localnicii de pe traseul șoselei. Însă planurile inițiale nu au fost respectate, iar drumul arată mai rău ca înainte.

„Din iarnă... când îi ploaie, îi noroi şi vai ş-amar, casa n-i plină de praf, când îi cald şi soare... Ce să facem? Maşinile distruse...”, spune un localnic.

„Din păcate de-plo-ra-bil! [Circuli des pe aicea?] Nu chiar. Evit. Chiar evit că e foarte rău. Foarte rău!”, adaugă un șofer. 

„Localnicii din comuna Zădăreni sunt foarte nemulţumiţi deoarece majoritatea fac naveta la Arad, au locuri de muncă în Municipiu. Şi din păcate drumul a fost de foarte mulţi ani în stare proastă...”, susține Doina Petri, primarul comunei Zădăreni.

Funcţionarii de la CJ Arad, care se ocupă de drumurile din judeţ, spun că în scurt timp peisajul de pe șoseaua Arad – Felnac va deveni doar o amintire urâtă.

„Săptămâna viitoare se va începe asfaltarea, sper să ne lase vremea. Nu s-a întârziat. Lucrarea se întinde pe o perioadă mai îndelungată dar noi vrem să o terminăm până în vară”, completează Răzvan Ciubotaru, directorul tehnic al Consiliul Judeţean Arad.

Porţiunea cu cele mai multe probleme pentru localnici măsoară 4 kilometri. Oficialii judeţeani spun că s-a ales îndepăratarea asfaltului pe toată această bucată de drum pentru a spori şansele realizării unei lucrări cât mai durabile.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs