Sari la conținut

Eleve din Timișoara, premiate pentru excelenţă

”Diplomă de excelenţă se acordă elevei Tania-Maria Topciov de la Şcoala Gimnazială nr 24 din Timişoara, judeţul Timiş, pentru încununarea anilor dedicaţi cunoaşterii şi performanţe excepţionale obţinute la evaluarea naţională”. Tania a terminat în acest an gimnaziul. Şi nu oricum, ci cu media 10. 10 a luat şi la Evaluarea Naţională. În plus, Tania este şi una dintre olimpicii României.

”M-am străduit în fiecare zi şi nu au fost doar câteva săptămâni sau luni de pregătire înainte, am reuşit să obţin acest rezultat. Mă bucur mult că mă aflu printre elevii cei mai buni şi că pot să spun cu zâmbetul pe buze că am reuşit fiindcă am muncit”, afirmă Tania.

Părinţii săi sunt mândri de rezultatele obţinute, deşi erau obişnuiţi ca Tania să fie mereu pe primele locuri. Poziţia aceasta însă a presupus eforturi continue. ”A reuşit Tania pentru că a abordat problema aceasta din clasele primare, nu este un accident acest rezultat, ne-a făcut mândri patru ani, în fiecare an la faza pe ţară a olimpiadei de Limba şi literatura română”, spune Gheorghe Topciov, tatăl Taniei.

Deşi este olimpică la română, Tania a intrat la un liceu cu profil real. Consideră că astfel, are mai multe oportunităţi la absolvire. ”Avem toată încrederea în ea, în tot ce vrea să facă, oriunde în lumea asta”, adaugă Petronela Topciov, mama Taniei.

Încă trei eleve, care au obţinut, de asemenea, nota 10 la Evaluarea Naţională au fost premiate de Ministerul Educaţiei. Au fost premiaţi şi cei care au obţinut rezultate deosebite la bacalaureatul german.

Doi absolvenţi cu punctaj maxim pentru liceele cu predare în Limba germană, respectiv în Timişoara avem doi absolvenţi de Bacalaureat german cu punctaj maxim, pe care Guvernul a decis să-i premieze cu 3000 de lei”, a anunțat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Karina-Bettina Korosi este absolventă a Liceului „Nikolaus Lenau" şi a luat nota 10 la bacalaureatul susţinut în limba germană. Tânăra spune însă că vrea să plece din România: ”Voi merge în Germania, la studii. Eu zic că sunt mai bine văzute facultăţile dincolo şi au şi un standard mai ridicat de predare”.

Reprezentanţii inspectoratului şcolar consideră că premiile în bani oferite îi vor motiva şi pe alţi elevi să obţină rezultate deosebite. ”Este prima lor sumă de bani pe care probabil au primit-o, este încununarea unui efort, a succesului pe care ei l-au obţinut după finalizarea gimnaziului, respectiv a liceului şi bănuiesc că pentru toţi acei copii de-acasă care astăzi probabil că aud ce-au primit şi ce-au obţinut aceşti copii, va fi un stimulent şi o motivaţie pentru ei în a obţine rezultate remarcabile anul viitor şcolar”, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general ISJ Timiş.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care Guvernul României premiază elevii cu rezultate excelente. În total, peste 300 de elevi din toată ţara au fost recompensaţi de Ministerul Educaţiei.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche