Sari la conținut

Fachirism şi teatru, la Zilele Aradului. "Regatul" - cel mai complex spectacol cu foc produs vreodată în România

Locul ales de organizatori pentru reprezentaţia ce îmbină elemente de fachirism şi teatru nu a fost însă cel mai fericit, căci numai cei norocoşi, care au prins locuri în faţă, au putut să asiste în condiţii optime la spectacol:

”Eu sunt regina, acestea sunt servitoarele mele, războinicul şi fiara. Eu îmi prezint regatul, este momentul meu de glorie şi suntem practic oamenii focului”, povestește o artistă. - Cât timp te antrenezi sau mai degrabă cât timp vă antrenaţi împreună ca să reuşiţi să nu vă accidentaţi să nu fie probleme? ”Repetiţiile sunt numeroase, atât din punct de vedere coregrafic, cât şi din punct de vedere al repetiţiilor pentru foc şi pentru partea de fachirism”, adaugă un artist.

Trupa de artişti a folosit o gamă variată de combustibili pentru elementele flambate ale show-ului. Spectatorii au avut parte, pe lângă foc, şi de mult fum. Cu toate acestea, mulți dintre cei prezenţi s-au arătat mulţumiţi de ce au văzut. Au fost însă şi privitori care aşteptau mai mult:

- Cum v-a plăcut spectacolul? ”Super!”, - A meritat să staţi aşa înghesuită? ”Super! A meritat, fete? Da!”,
”Văd că suntem aici de vârste foarte diferite şi am gustat probabil în mod diferit. Le apreciez curajul tinerilor! Cum am fost în primul rând, am fost şi afumată, şi prăjită, e bine, e interesant!”,
”Eu am văzut spectacole de foc, acum... nu ştiu ce să zic. E diferenţă mare între ce am văzut eu şi...”, - Zici că nu te-a impresionat prea mult? ”Nu!”

Manifestarea Zilele Aradului se organizează an de an, cu începere din 2002, şi marchează momentul în care Aradul a primit, în august 1834, diploma de Oraş Liber Regesc. Timp de două săptămâni, anul acesta, arădenii vor avea parte de concerte și tot felul de evenimente culturale. Pe cea mai importantă arteră a oraşului - Bulevardul Revoluţiei, pe durata evenimentului, circulaţia va fi parțial închisă.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche