Hoții de cupru de la Curtici, arestați

Data publicării:
hoti cupru

Polițiștii i-au identificat pe cei trei bărbați bănuiți că au furat, în luna septembrie, peste 400 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro, de la un depozit aflat în Zona Liberă Curtici. Prejudiciul a fost recuperat la scurt timp, iar cei trei suspecți au arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Rând pe rând la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au fost aduși cei 3 bărbați bănuiți că au furat 414 tone de cupru. Planul lor, demn de un scenariu de film, a fost foarte bine pus la punct. Anchetatorii spun că unul dintre cei trei ei, ar fi trimis un e-mail către firma din Curtici, în care scria că vrea să cumpere cupru. Ar fi procurat și documente false de transport, numere false de înmatriculare și copii după cărțile de identitate ale autovehiculelor de transport. Apoi, cu ajutorul a încă doi complici s-a deplasat la sediul companiei. Fără probleme, au încărcat autotrenurile cu cupru.

Inițial, cele peste 400 de tone de cupru au fost transportate la un depozit aflat chiar în Curtici, Ulterior, a ajuns în două localități din Timiș - Becicherecu Mic și Lovrin - de unde urmau să fie comercializată. La câteva ore după, reprezentanții companiei și-au dat seama că au fost păcăliți. Pe fir au intrat imediat polițiștii. Cu ajutorul camerelor de supraveghere din localitate, au pornit pe urmele hoților.

Operațiunea, spun specialiștii, nu era greu de dus la îndeplinire.

Lista acuzațiilor care li se aduc celor 3 bărbați e foarte lungă. Printre ele: înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și cu permis de conducere necorespunzător categoriei. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei 3 bărbați pot sta ani buni după gratii.

redactor: Iulia Pop/ operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri