Sari la conținut

Ionesie Ghiorghioni rămâne în arest. Judecătorii au respins recursul vicepreşedintelui CJ Caraș-Severin

Întrebat de interceptările din dosarul în care Sorin Frunzăverde este anchetat pentru trafic de influenţă în campania pentru prezidenţiale, Ghiorghioni a precizat că nu se simte vinovat cu nimic: ”Este ceva hilar, cum poţi să faci campanie altfel? Unii au dat bani şi eu sunt de vină. Mai credeţi că e o înscenare? Da, e o înscenare care o să aibă curs”.

În interceptările procurorilor DNA, Ionesie Ghiorghioni apare în mai multe conversaţii cu primari din Caraş-Severin, în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Ghiorghioni ar transmite un mesaj din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi anume dacă nu adună suficiente voturi pentru Klaus Iohannis, edilii nu mai primesc fonduri de la bugetul instituţiei: ”Eram prim-vicepreşedintele partidului, trebuia să-mi capitalizez electoratul, trebuia să văd pe ce contez. Cum să faci campanie?”, - De ce vă spuneau „tata-bun"? ”Era relaţia deosebită pe care o aveam cu ei, o am cu ei”.

Percheziții la președintele CJ Caraș-Severin. Sorin Frunzăverde: Ancheta are legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale 

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a fost trimis săptămâna trecută în arest pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Timiş. El este anchetat pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care ar fi atribuit, cu prioritate, contracte unor anumite firme care se ocupa de întreţinerea drumurilor judeţene. În schimbul acestui favor, Ionesie Ghiorghioni ar fi primit în total suma de 200.000 de lei.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche