Sari la conținut

Masterat de banking

Econometria financiară, politica monetară sau informații despre piețele financiare internaționale. Sunt o parte dintre disciplinele de bază, care vor face obiectul de studiu în cadrul masteratului de banking. Avatajele noului program de masterat sunt date de curicula adaptată la cerințele companiilor din domeniu, dar și stagiile de practică, la care studenții vor vedea cum se aplică noțiunile teoretice.

Nicoleta Sârghie, prodecanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, ne-a declarat: "Vine cu partea aplicativă, deci cu lucrurile care sunt concrete și care sunt aduse de specialiști în domeniu. Este mult mai ușor să pregătești masteranzi atunci când ei au contact cu mediul de afaceri, când ei merg la stagii de practică și la programe de internship".

În tot acest timp, studenții nu doar că se pot face remarcați în fața unui posibil angajator, dar vor vedea și ce urmăresc băncile atunci când fac recrutari. Dacă mulți cred că economia se rezumă la cifre, specialiștii în domeniu susțin că trebuie şi alte abilităţi

"În sistemul bancar avem un set de abilități și competențe pe care le căutăm când vrem să angajăm. Vorbim despre competențe de comunicarem pentru că relația cu clienții este extrem de importanță și vrem ca oamenii să fie satisfăcuți
Pentru că programul este unul pilot, pentru noul masterat au fost puse la dispoziție 50 de locuri, din care 18 bugetate. Dintre acestea, 35 au fost deja ocupate", spune Marina Roman, reprezentantul unei banci.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timișoara: "Am vrut să facem o grupă de lucru optimă pentru a-i putea gregăti cât mai bune, pentru că este program pilot. Nu am vrut să creștem numărul de locuri, pentru a-l face unul concurențial și nu unul de masă".

Programul de masterat axat pe banking va începe odată cu demararea noului an universitar și se va desfășura pe o perioadă de doi ani.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu