Sari la conținut

Matisse, la Timișoara. Lucrările celebrului pictor francez, la Muzeul de Artă

După ce, în luna septembrie a anului 2014, o expoziție cu operele lui Matisse a stabilit un record de 500 de mii de persoane la galeria Tate Modern din Londra, cei de la Muzeul de Artă din Timișoara și-au dorit să își mărească și ei numărul de vizitatori, așa că i-au adus lucrările și la Timișoara.

”Ele provin în urma unui parteneriat pe care Muzeul de Artă Timișoara îl are cu Galeria Euroaxa Luxemburg. Există un interes al publicului, putem spune, față de expozițiile internaționale. Muzeul se bucură de un număr cu mult peste medie”, precizează Adrian Socaci, muzeograf. 

”Pablo Picasso l-a numit pe Henri Matisse drept "cel mai bun dintre noi". În anul 2007 una dintre lucrările pictorului francez a fost cumpărată cu peste 30 de milioane de dolari. Astăzi, 110 dintre lucrările sale au fost aduse la Timișoara”, spune Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Primii care au trecut pragul Muzeului de Artă din Timișoara ca să admire lucrările pictorului francez au fost turiștii străini:

”Este foarte frumos, foarte frumos, litografiile sunt foarte frumoase și clădirea e la fel de frumoasă și picturile sunt foarte atractive. Și Matisse este, deasemenea, foarte frumos”,
”Am mai văzut în alte muzee expoziții de ale lui Matisse și mă interesează”.

Prețul unui bilet este de 20 de lei. Din 2014, Muzeul de Artă din Timișoara a mai găzduit expoziții ale unor artiști celebri ca Rembrandt, Picasso și Toulouse-Lautrec.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche