Sari la conținut

Mii de vizitatori la Noaptea Albă a Muzeelor. Peste 7.000 de oameni au trecut pragul Castelului Corvinilor

Vizitatorii au fost întâmpinaţi de domniţe şi cavaleri, iar până la începerea spectacolului au putut vizita încăperile şi turnurile castelului. Cea mai mare surpriză a fost pentru turişti spectacolul de lumini organizat în curtea interioară, acolo unde atmosfera a fost întreţinută de peste 80 de reflectoare cu led, iar fundalul sonor, de muzică medievală.

”Este o noapte aşa cum trebuie să fie la Castelul Corvinilor toate nopţile, dintotdeauna”,
”Foarte frumos”, - Ce v-a plăcut cel mai mult? ”Formaţia arhaică”, spuneau turiștii.

La Timișoara, Muzeul Banatului i-a așteptat pe curioși cu lecții despre armele folosite de turci sau austrieci cu secole în urmă.

”Avem în colecţie multe arme speciale, aici cea mai specială e o armă din Olanda, o rapieră din secolul XVII cu mâner din fildeş”, a afirmat Zoran Marco, reprezentant al Muzeului Banatului Timişoara.

Arădenii au avut o Noapte Albă a Muzeelor cât se poate de plină. Complexul Muzeal a deschis cu această ocazie patru noi expoziţii, iar piesa de rezistență a fost o monoxila din secolul XVIII-lea descoperită la Zădăreni în urmă cu trei ani.

”Am mai făcut astfel de ateliere anul trecut, am avut chiar un eveniment întreg dedicat Egiptului antic. A dura o săptămână, şi a fost presărat cu filme documentare despre Egipt, conferinţe şi ateliere de pictură şi nu numai”, a precizat Alice Brebu, responsabil Asociaţia Noua Acropolă Arad.

Reporteri: A. Velciov/ V. Ungar/ D. Codre
Operatori: T. Mariş/ V. Jiva/ C. Kovacs
Editor web: C. Țenche