Negustor, de voie, de nevoie

Data publicării:
negustor prima

O statuie asiatică, veche de aproape un secol, a atras toate privirile la târg. Asta, poate şi pentru că cel care a scos-o la vânzare a ştiut cum să o promoveze. ”Din India este adusă, e foarte veche, o sută de ani, face bine dacă o ții în casă. Am ieșit să-mi vând lucrurile din casă că rămăsesem fără bani, am văzut că se caută și am început să mai aduc”, anunță Gheorghe Chelu, colecționar.

”Din perioada regalistă cele de două sute de lei, argintul cu Mihai”. Pe lângă sutele de monede din toate timpurile care i-au trecut prin mână, domnul Traian Ștefănescu se mândrește cu aparatul foto german din perioada interbelică, îi cunoaște întregul mecanism de funcționare: ”Făcea nemții poze cu el în cel de-al Doilea Război Monial și era cel mai bun în timpul ăla, în vremea aia”.

Zeci de timișoreni s-au oprit în acest sfârșit de săptămână la târgul de antichități de pe pietonala Mărășești. ”Inegalabile. De ce? Pentru că sunt vechi și neprețuite”, ”Nu le găsești la toată lumea”, ”Destul de faine”, - Ce-ţi place la ele? ”Designul”, ne-au spus ei.

Cel mai scump obiect de la târg a fost tot un aparat de fotografiat, de fabricaţie sovietică, de această dată, cu burduf. Preţul său este de 300 de euro.

reporter: Vlad Ungar
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri