Nemulțumiri grămadă în piețele Timișoarei. Împotriva noilor reguli din Unirii, pro-Pungești și alte cauze

Data publicării:
Proteste la Timisoara prima

Protestul anunțat pe rețelele de socializare a fost inițiat de timișorenii nemulțumiți că în Piața Unirii au fost amenajate temporar locuri de parcare și a fost deschisă circulația pentru mașini. Oamenii au venit cu biciclete cu care au stat, în semn de protest, în piață: ”Nu vrem mașini pe aici. Mi se pare aiurea. Mai ales că aici e școală vin copii, eu trec în fiecare zi pe aici când merg la facultate”.

Pe lângă ei, alte câteva zeci de oameni au ieșit în stradă cu... propriile nemulțumiri: ”Mă lupt pentru drepturile copiilor mei, pentru strănepoții mei. Dacă nu ne vrea Europa, mergem înapoi la Rusia, Moldova, Ucraina”, ”Protestez împotriva înnoirii clasei politice, ceea ce s-a întâmplat în 1989 nu a fost o revoluție, ci o lovitură de stat sub umbrela lui Iliescu și a securității”.

Proteste la Timisoara 01
Proteste la Timisoara 01


”Coșul problemelor se lărgește. (...) În Piața Victoriei facem un mesaj pentru Pungești”, ne spune Florin Arhire.

”Trebuia să se organizeze un protest, nu cinci odată” - asta au gândit unii dintre trecătorii din Piața Unirii. Susținătorii cauzei Roșia Montană, care s-au solidarizat cu oamenii din Pungești, s-au mutat mai apoi în Piața Victoriei. Acolo însă scandările lor au fost acoperite de concertele foclorice de la Târgul de Crăciun.

Susținătorii cauzei Roșia Montană ies în stradă de mai bine de trei luni. Timișorenii nemulțumiți de noile reguli de trafic din Piața Unirii sunt la al doilea protest. Chiar din prima zi de trafic rutier prin Piața Unirii, unii au montat cruci de lemn în care au înfipt portretul primarului Nicolae Robu.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri