Sari la conținut

Noii primari din vest | Rezultate finale

La Timişoara, Nicolae Robu a fost ales de cei mai mulţi locuitori din oraşul de pe Bega. Potrivit rezultatelor finale, edilul care a candidat pe listele PNL a obţinut 52,9% din voturi, cu aproximativ 30 de procente mai mult faţă de contracandidatul său social-democratul Florică Bîrsăşteanu. Ultima poziție a podiumului este ocupată de independentul Adrian Orza, care a obținut 7,23 de procente.

La Lugoj, social-democratul Francis Boldea a fost reales edil şef, cu un procent de 48,15%. La Arad, candidatul PNL Gheorghe Faclă a primit 46.12% din voturi, potrivit rezultatelor finale, şi este urmat de candidatul independent Sebastian Bulumac, care a obţinut un procent de 26,69% din voturi. La Ineu, 84% dintre cetăţenii cu drept de vot i-au acordat încrederea liberalului Călin Abrudan.

Primăria Reşiţa, din judeţul Caraş-Severin, va fi condusă în următorii patru ani, conform rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Central, de Ioan Popa. Candidatul PNL a primit încrederea a 35,42 % dintre alegători. 49,1% dintre locuitorii din Caransebeş îl vor ca primar pe Felix Borcean, candidat pe listele PNL.

La Hunedoara, social democratul Dan Bobouţanu a primit 39.75% din sufragii. La Petroşani, administraţia locală va fi condusă în continuare de Tiberiu Iacob-Ridzi. La Deva, rezultatele finale îl plasează pe candidatul PSRO Mircia Munteanu pe primul loc în competiţia pentru fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ , cu un procent de 36,18 % de voturi.

Avem rezultate finale și după numărarea voturilor pentru Consiliile Județene din partea de vest a țării.

La Consiliul Județean Timiș, PSD a primit 37,28%, din voturi si a obținut 16 mandate. Partidul Național Liberal are 14 mandate, după ce a primit un procent de 32,21% din voturi. 3 mandate a obținut UNPR, 2 PMP și ALDE.

Și in județul Hunedoara, PSD a obținut cel mai mare număr de mandate - 18, dupa ce 40 % din voturi s-au indreptat spre social democrați. PNL are cu 3 mai puțin.

În Caras Severin, 14 mandate obține PSD, 13 PNL, și câte două UNPR și PMP

S-a clarificat situația și la Consiliul Județean Arad. Astfel, PNL a obținut aici 16 mandate, iar social democrații, 11. UDMR, PMP și ALDE vor primi câte două mandate.