Sari la conținut
News Alert

O tonă de monede pentru spital

Deși campania a început în urmă cu câteva zile, au fost adunate deja aproape 120 de kilogrme de monede. În urnă se văd însă și bancnote.

„Dacă tona de monede ar fi alcătuită numai din bănuţi de 50 de bani atunci s-ar aduna undeva în jur de 18.600 de euro. După cum vedeţi însă, unii oameni donează bancnote care valorează mult şi cântăresc aproape deloc” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

„M-am gândit cum aş putea să fac, cum aş putea să determin arădenii ca această donaţie să fie a tuturor, a oraşului de fapt, pentru spitalul de pediatrie. Şi s-a născut ceea ce vedeţi!”, povestește Viorica Graur, directorul Poliţiei Locale Arad.

Și arădenii au aderat repede la idee:

„De la mulţi s-adună! Câte puţin s-adună. Şi ar fi foarte bine pentru copii. [E o iniţiativă bună?] Perfectă! [Credeţi că ar trebui repetată şi pentru alte cauze?] Ar trebui”, spune un arădean.

„Am şi eu un copil şi mă gândesc că am fost cu ea la spital şi am văzut ce condiţii erau la spital şi sper că poate ne mobilizăm şi donăm nişte bani vor fi nişte condiţii mai bune”, completează un altul. 

La fel de entuziaşti sunt şi cei care ar urma să beneficieze de pe urma tonei de monede adunate. Secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit mobilier nou ultima oară acum 10 ani şi se simte nevoia unei schimbări. Deşi anul trecut s-a renovat jumătate din secţie, unitatea sanitară  nu dispune pentru moment de fonduri şi pentru alt mobilier.

„Suntem foarte bucuroşi şi îi primim cu braţele deschise. Sunt multe lucruri de refăcut pe secţia noastră dar câte puţin şi poate că o să reuşim să ajungem la limita superioară”, adaugă  Rujiţa Ciurea, medicul şef al Secţiei de pediatrie, Spitalul Judeţean Arad.

„[Cum credeţi că ar arăta secţia dacă s-ar schimba mobilierul în urma acestor donaţii?] Ar fi bine! Ar fi bine să fie schimbate", spune o mamă.

„Dacă am ocazia, o să donez şi eu. Şi în partea cealaltă dacă s-ar putea să se renoveze că aici arată foarte bine!”, este de părere o altă mamă a unui copil internat în spital.

Campania pentru adunarea de monede a început în 15 noiembrie şi va continua până când urna din centrul Aradului se va umple. Organizatorii speră ca acest lucru să se întâmple până la sfârşitul anului mai ales că, în curând, cutia cu bani, va ajunge în mijlocul târgului de crăciun ce va începe în aceste zile.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs