O tonă de monede pentru spital

Data publicării:
monede arad

Deși campania a început în urmă cu câteva zile, au fost adunate deja aproape 120 de kilogrme de monede. În urnă se văd însă și bancnote.

„Dacă tona de monede ar fi alcătuită numai din bănuţi de 50 de bani atunci s-ar aduna undeva în jur de 18.600 de euro. După cum vedeţi însă, unii oameni donează bancnote care valorează mult şi cântăresc aproape deloc” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

„M-am gândit cum aş putea să fac, cum aş putea să determin arădenii ca această donaţie să fie a tuturor, a oraşului de fapt, pentru spitalul de pediatrie. Şi s-a născut ceea ce vedeţi!”, povestește Viorica Graur, directorul Poliţiei Locale Arad.

Și arădenii au aderat repede la idee:

„De la mulţi s-adună! Câte puţin s-adună. Şi ar fi foarte bine pentru copii. [E o iniţiativă bună?] Perfectă! [Credeţi că ar trebui repetată şi pentru alte cauze?] Ar trebui”, spune un arădean.

„Am şi eu un copil şi mă gândesc că am fost cu ea la spital şi am văzut ce condiţii erau la spital şi sper că poate ne mobilizăm şi donăm nişte bani vor fi nişte condiţii mai bune”, completează un altul. 

La fel de entuziaşti sunt şi cei care ar urma să beneficieze de pe urma tonei de monede adunate. Secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit mobilier nou ultima oară acum 10 ani şi se simte nevoia unei schimbări. Deşi anul trecut s-a renovat jumătate din secţie, unitatea sanitară  nu dispune pentru moment de fonduri şi pentru alt mobilier.

„Suntem foarte bucuroşi şi îi primim cu braţele deschise. Sunt multe lucruri de refăcut pe secţia noastră dar câte puţin şi poate că o să reuşim să ajungem la limita superioară”, adaugă  Rujiţa Ciurea, medicul şef al Secţiei de pediatrie, Spitalul Judeţean Arad.

„[Cum credeţi că ar arăta secţia dacă s-ar schimba mobilierul în urma acestor donaţii?] Ar fi bine! Ar fi bine să fie schimbate", spune o mamă.

„Dacă am ocazia, o să donez şi eu. Şi în partea cealaltă dacă s-ar putea să se renoveze că aici arată foarte bine!”, este de părere o altă mamă a unui copil internat în spital.

Campania pentru adunarea de monede a început în 15 noiembrie şi va continua până când urna din centrul Aradului se va umple. Organizatorii speră ca acest lucru să se întâmple până la sfârşitul anului mai ales că, în curând, cutia cu bani, va ajunge în mijlocul târgului de crăciun ce va începe în aceste zile.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
Digi FM
După 2 divorțuri, Marian Drăgulescu și-a cerut actuala iubită în căsătorie. S-a întâmplat într-un balon cu...
Pro FM
Katy Perry, o nouă apariție pe plaja din St Tropez. Artista și-a etalat silueta în timp ce se distra cu fiica...
Film Now
Actrița din "Doi bărbați și jumătate", căsătorită cu un lord britanic, despre relațiile cu familia regală...
Adevarul
Modul excentric în care Elena Lasconi oficiază căsătoriile, subiect de discuții pe Internet. „Circ! Primarul...
Newsweek
Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare
Digi FM
“Am râs mult, am și plâns. Viața e mult mai frumoasă când iubești și te simți iubită”. Andreea Raicu a...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o femeie surprinde 10 Capibara trecând prin fața ferestrei sale. Rozătoarele erau aliniate una...
Film Now
Iubita lui Clint Eastwood a murit la 61 de ani. Cu 33 de ani mai tânără decât starul, Christina lucra în...
UTV
Piesa "Dudadu" a Irinei Rimes si-a facut loc in playlist-ul celor de la Keinemusik la Tomorrowland. Remixul...