Sari la conținut

Principesa Maria deschide anul școlar la Deva. Liceul Pedagogic și-a schimbat denumirea în Colegiul Național "Regina Maria"

Principesa Maria a fost așteptată în fața unității de învățământ de zeci de elevi, părinți și profesori. A fost aplaudată și întâmpinată tradițional, cu pâine și sare.

Cea mai mică dintre cele 5 fiice ale Regelui Mihai a fost cea care a dezvelit placa pe care este înscrisă noua denumire a unității școlare.

- cât de important este acest moment pentru dvs? ”Foarte important, foarte important, e fantastic să fiu aici, la această școală, e foarte bine”, spune Principesa Maria.

Conducerea Liceului Pedagogic a decis schimbarea denumirii în semn de respect față de Regina Maria, cea care, în perioada interbelică, a sprijinit financiar modernizarea școlii din Deva.

Întâlnirea cu Principesa Maria a fost una emoționantă în special pentru elevii liceului.

”Mă bucur că am putut să o văd atât de îndeaproape, și că am putut face parte din comitetul acesta de primire”, spune Magda Sapta, elevă.

”Pentru mine acest eveniment a fost unic în viață, m-am simțit extraordinar în prezența Alteței Sale Regale, și sper din suflet ca această vizită să abiă efecte puternice și de lungă durată asupra colegiului nostru”, adaugă Victor Buciu, elev.

La noul Colegiu Național Regina Maria învață aproape 1.300 de elevi, de la preșcolari până la liceeni.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă