Propunere | Taxe mai mari în Timișoara

Data publicării:
taxe impozite

Primăria Timişoara a ajuns la fundul sacului şi, ca să-şi suplimenteze veniturile, îşi îndreaptă atenţia tot spre cetăţeni. Astfel, de anul viitor, impozitele pentru şoferi, dar și pentru cei care dețin terenuri sau clădiri care produc venituri, ar urma să crească cu 50%. Dacă proiectul va trece de Consiliul Local, anul viitor ar trebui să se colecteze 75 de milioane de lei în plus la buget. Bani care ar fi folosiţi pentru investiţii.

Potrivit proiectului, în 2019 ar urma să crească impozitele pentru autoturisme cu 50%. Măsura îi are în vizor și pe cei care dețin terenuri sau clădiri nerezidențiale. Societatea civilă respinge creșterile. Cetățenii au fost consultați în această privință în cadrul unei dezbateri publice.

Dacă un șofer plătește acum 50 de lei pe an impozit pentru autoturismul său, proprietate personală, din 2019 ar urma să plătească cu 25 de lei mai mult. Măsura ar putea să îi facă pe șofei să își înmatriculeze mașinile în alte orașe.

De asemenea, vor crește și dările pentru terenuri sau clădiri nerezidențiale, însă doar pentru cele care produc venituri deținătorului. Persoanele fizice care au un apartament sau un teren și nu îl valorifică sunt scutite de creșteri. Autoritățile dau vina pe noul Cod Fiscal pentru aceste măriri.

În schimb, la Cluj-Napoca, în 2019 taxele şi impozitele se vor majora doar cu 0,5%.

Proiectul care prevede majorarea taxelor va fi supus votului în umătoarele ședințe de Consiliu Local ale Primăriei Timișoara.

Reporteri: Mihai Vălușescu, Măriuţa Pop

Operatori: George Ștefăniță, Florin Ţene

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri