Protest al taximetriștilor din Timișoara

Data publicării:
taxi

Taximetriștii din Timișoara au protestat supărați că cei de la Uber și Taxify nu plătesc taxe și impozite, spun ei. Sute de șoferi s-au strâns în zona stadionului și apoi au plecat în coloană pe marile bulevarde ale orașului. Au creat ambuteiaje, spre disperarea celorlalți participanți la trafic. Taximetriștii vor ieși și mâine în stradă, iar dacă Legea nu va fi aplicat la fel pentru toţi, spun ei, au de gând să organizeze un protest de amploare în Capitală.

Încă de dimineață, șoferii s-au strâns în zona Stadionului „Dan Păltinișanu", au afișat în geamuri mesaje de protest și și-au spus nemulțumirile.

„Vreo 5-6 sute, 700, dar mai vin uitați că vin acuma suntem puternici. Care sunt nemulțumirile dumneavoastră? Să se facă în aceleași condiții taxi cum facem și noi."

„Taximetriștii îi acuză pe cei de la Uber și Taxify de concurență neloială spun că aceștia nu plătesc taxe și sunt foarte nemulțumiți de acest lucru. Taximetriștii vor pleca în coloană pe străzile orașului și același lucru se va întâmpla și mâine", Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24 Timișoara.

"Am dat 11.500 de euro, da? Mașină din 2016 că e Timișoara, oraș na să fie cât de cât mașină calumea și vine domnul de la Uber care nu știu ce învârte, nu știu ce face ce nu știu cum cu mașină de 15 ani sau de 20 de ani cu 1.000 de euro care habar nu are orașul că dacă îi închizi aplicația el te duce, îi zici că vrei în Girocului și el te duce la aeroport."

Administratorii firmelor de taximetrie cer ca legea să fie aplicată în mod unitar. În plus, se plâng că, în ultima perioadă, concurența neloială le-a scăzut veniturile.

"Uber, Taxify și aceste aplicații nu sunt autorizate este Legea 38 care spune că trebuie un dispecerat și spune care sunt termenii în care se lucrează și care sunt termenii. Normal că ne-au scăzut veniturile și încasările. Nu știm în momentul de față noi credem că capitalul românesc nu este protejat de nicio culoare", explică Teodor Peșteleu - administrator al unei firme de taxi.

Taximetriștii au plecat în coloană pe străzile orașului și au blocat intersecțiile.

"Marile bulevarde din Timișoara sunt ocupate de taximetriștii care protestează, iar Poliția Rutieră a trimis oameni în teren ca să fluidizeze traficul la fiecare intersecție", Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24 Timișoara. 

Cei de la Uber spun că și ei își doresc legiferarea transportului de persoane și că au făcut și demersuri în acest sens.

"Este nevoie de reglementări foarte clare pentru toate tipurile de transport din oraș inclusiv pentru serviciile de tip Uber. Suntem pro reglementare, încurajăm orice dezbatere pe această temă și între timp noi am sprijinit financiar pe toți partenerii Uber din România care au dorit să obțină un atestat de șofer profesionit, iar în acest moment, o bună parte din ei au un atestat de șofer profesionist în timp ce o parte sunt în proces de a obține unul", spune Alexandra Corolea - purtător de cuvânt Uber România.

Și la Arad taximetriștii au protestat în centrul orașului, chiar dacă în orașul de pe Mureș nu există aplicații de car-sharing.

"Efectiv distrug taximetria, în sensul că ei vin iau oameni, îi duc unde și in diverse locuri, și spun că nu fac transport de persoane, deși în privat când vorbești, cară oameni."

"Nu ne e teamă, dar să fie concurență reală și loială, și în al doilea rând, cu pirateria care se-ntâmplă prin Arad, în toate punctele principale sunt o grămadă de neautorizați care ne iau clienții."

250 de taximetriști arădeni au fost solidari cu colegii lor din toată țara. Taximetriștii au anunțat proteste și mâine în marile orașe din șară, iar dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, au de gând să organizeze o manifestație de amploare în Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri